KTÜ REKTÖRÜ NE ZAMAN ATANACAK?
KTÜ'de rektör ataması bir türlü gerçekleşmedi. 23 Eylül'de üniversitelerde eğitim-öğretim başlayacak. Pazartesi günü ise ortaöğretim başlayacak. Türkiye'de birçok üniversitede rektör atanmasına rağmen KTÜ'de ise hala rektör atanmaması eğitim camiasında tedirginliğe neden oluyor. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, rektörlüğe başladığı ilk dönemde pandemiye denk gelmesinden dolayı birçok projesini gerçekleştirememesi bu sebepten dolayı planlamasının dışında kaldı. Daha sonraki süreçte Rektör Çuvalcı'nın üniversitede koordineli çalışması KTÜ'nün çok önemli bölümlerinde Tıp Fakültesinin modernize edilip eksikliklerinin giderilmesinde yadsınılmayacak katkılarda bulunmuştu. Şehirle üniversitenin de entegre olmasına öncülük etti. Kamuoyunun beklentisi Çuvalcı ile bir dönem daha devam edilerek eksik kalan projelerin tamamlanması yönünde.
FUAT KOÇAL FARKI
Vakfıkebir'de Fuat Koçal bağımsız belediye başkanı seçildikten sonra ilçede atıl kalan birçok işi rantabıl duruma çevirdi. Plajından tutunda ilçedeki tuvalet soruna kadar birçok sorunu çözdü. Bir sene geçmesine doğal gazdan dolayı oluşan hasarları göreve başlar başlamaz ivedi bir şekilde ortadan kaldırdı; sokağı tozdan, çamurdan kurtarmak adına kolları sıvadı. Küçük dokunuşlarla Vakfıkebir'in çehresini değiştiğini vatandaşlara gösterdi. Uzun süredir yatırımdan uzak kalan Vakfıkebirli hemşehrilerini yaptığı icraatlar ile heyecanlandırdı. Gelecek adına umutları ve beklentileri yükseltti. Başkan Koçal, çalışmalarında vatandaşlara katkı ve destek sunmaya devam edeceklerini ifade ederek Vakfıkebir'in hak ettiği hizmetleri alması için birlik beraberlik içerisinde çalışmalarını hızlandıracaklarını belirtti.
VATANDAŞA HİZMET VAR MI?
Trabzon'un Vakfıkebir İlçesinde AK Parti Vakfıkebir İlçe Teşkilatının katkı ve destekleriyle iki mahallede yolun betonlanacağını öğrendik. Büyükliman Mahallesi'nde bulunan Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş'in kayınpederinin yolu ile Rıdvan Mahallesi Dumbul Cami önüne çıkan yol betonlanacak. Hizmete kimsenin bir itirazı yok lakin normal, sıradan bir vatandaşın bozuk yolu da aynı şekilde betonlanacak veya asfaltlanacak mıydı? Normal bir vatandaşın yolunun onarılması aylarca hatta yıllarca beklediğini hepimiz biliyoruz. Keşke ünlü ve siyasi ağırlığı olanlar birlikte halkın da problemleri, istekleri ve sorunları aynı şekilde giderilseydi. Ne güzel olurdu.
METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUĞU TESTİ
Metropolitan okul olgunluğu testi 60-72 ay aralığındaki ilkokula yeni başlayacak çocuklara uygulanmaktadır. Psikoloji, psikolojik danışmanlık, çocuk gelişimi, okulöncesi öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, özel eğitim, sosyal hizmetler bölümlerinin mezunları ve öğrencileri, psikiyatrist ve rehber öğretmenler Metropolitan Okul Olgunluğu Testi Eğitimine katılabilir. 69 - 70 - 71 aylık çocukların okulları veli isteği ile bir yıl ertelenebilir. Metropolitan okul olgunluğu testi 4 yaşını bitirmiş, 6 yaşını doldurmamış çocuklar ilkokula başlayacakları süreçte uygulanmaktadır. Ailelerin, çocukları için okula başlamadan önce bu testi yaptırmaları, çocuklarının okula hazır olup olmadığını öğrenebilmeleri açısından önemlidir. Metropolitan Okul Olgunluğu Testi; Kelime Anlama, Cümleler, Genel Bilgi, Eşleştirme, Sayılar, Kopya Etme gibi 6 alt test ve toplam 100 maddeden oluşuyor. Yeterli puanı alan çocukların okula uygun olduğu sonucuna varılırkan düşük ve zayıf kategorideki çocuklar farklı testlere yönlendirilerek tekrar değerlendiriliyor. Şehrimizde 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında İlkokula başlayacak çocuklara bazı anasınıflarında yukarıda bahsettiğimiz testle yetersizlik verilerek çocuğun başlaması geciktirilmesi isteniyor. Düşük ve zayıf kategoride gösterilen öğrencilere yönelik test yapıldıktan sonra çalışma yapılıyor mu? Bu testi uygulama ve uygun ortam sağlamada gereken önem ve hassasiyet takip ediliyor mu? Her anaokulunda zorunlu olarak yapılmadığını gözlemlediğimiz çok önemli testin Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenlerinin inisiyatifine bırakılması doğru mudur? İnanıyoruz ki çocuklarımız bilimsel verilerin ışığında okuluna başlamalı ve bu konuda gereken hassasiyeti hem velilerimiz hem de eğitimciler tarafından gösterilmelidir. Velilerimiz bu süreçleri hassasiyetle takip etmelidir.
EĞİTİMDE PLANLAMA HATASI!
Geçtiğimiz yıllarda yap boz tahtasına dönen eğitimde iyi yönetimin önemli başlıklarından biri de iyi bir planlama. Herhangi bir organizasyonda planlama ne kadar iyi yapılırsa ortaya çıkacak çalışma da o kadar iyi olur. Ne yazık ki yeni müfredat konusunda üst üste hatalı adımlar atılıyor. Bu kadar önemli ve gerçekçi itirazı duymamak, tüm ülkede bir anda değişime gitmek, bu değişimi de üç günlük seminerlerle yapmak anlamlı değil. Eğitimcileri yeni değişikliklere hazırlamak bu kadar kısa süre içerisinde hiç kolay değil. Eğitimde istikrarın bir türlü sağlanamaması ve sürekli yeni müfredatın ortaya çıkması eğitimciler kadar öğrencileri de çok zor durumda bırakıyor. Artık yap boz tahtasına dönen eğitimde planlı ve programlı hareket etmek şart. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin donanımlı, bilgili bir şekilde yetişmesine istiyorsak bu şart.
Sis Perdesi
Yayınlanma: 06 Eylül 2024 - 08:01
06.09.2024 SİS PERDESİ
Sis Perdesi
06 Eylül 2024 - 08:01
İlginizi Çekebilir
sayın çuvalcı bir dönem daha devam etmelidir.